Happy 1st birthday Flatastic Aura litter

Homebaked pupcakes

I am so thrilled – today is the 1st birthday of my beloved Aura-pups, who are now big youngsters. Big hugs & kisses to Kai, Kaspar, Shelby, Spyke, Lotte, Jason, Jones, Fien, Gurbe, Bruce, Line & Victor.

We took ahead of the celebration in the past week serving pupcakes at the training & looking forward seeing the dozen halfway in June for a litter reunion with ringtraining and lots of fun together. So glad we no longer need to postpone due to Covid.

Patiently awaiting being served pupcakes

All 12 of the banditos are doing well, are healthy and enjoying good training times with their handlers. The first working certificate has been obtained and shortly they will be health screened.

In celebration of their first birthday I thought it was time to offer them all a bit of limelight, so I have asked all owners for some up to date photos and a few words of description. As soon as we have good quality exterior photos of all of them I will add them to the litter page – along with health results for those who like to follow the development of these pups. For now please enjoy the birthday parade:

Evelien over Kai:

Kai is een hele vriendelijke, lieve en enthousiaste hond, die heel graag bij je wil zijn en met je wil werken.
Hij heeft ontzettend veel doorzettingsvermogen en als hij zijn zinnen op iets heeft gezet, laat hij dat niet snel los.
Kai is zachtaardig en gevoelig, een tikkeltje eigenwijs, maar we hebben een geweldige leuke hond aan hem.

Birgitte over Kaspar:

Kaspar is nog steeds mijn hartendief en oogstreler. Mijn eerste reu en wat geniet ik van deze man. Hij is een grote clown, vindt zichzelf ook erg grappig en charmant en leeft als een trotse koning met zijn dames. Hij is erg aangenaam om mee te werken-heeft een grote will to please en werkt ook gemakkelijk zelfstandig. Hij heeft een ideaal temperament en attitude – zonder saai of eentonig te worden. Want het blijft een echte flatcoated met eigen mening en slimheid.

Marja over Shelby:

Vanaf het moment dat Shelby in ons midden kwam waren we helemaal stapel op hem! Het is een enthousiaste, heerlijke knuffelbeer! Hij is graag bij je in de buurt en altijd blij (ook al ben je 5 minuten weg geweest) als hij je weer ziet. Hij kan enorme sprongen maken zelfs over onze bank heen! ’s-Nachts ligt hij als een ‘Prins’ in zijn mand op onze slaapkamer. Hij speelt graag met andere honden. Tijdens onze jacht trainingen verandert hij in een passievolle, werklustige hond! Geweldig om mee te werken hij leert snel! Volgende maand doen we mee aan de Talentenjacht georganiseerd door de WFGR. Voor ons beiden een uitdaging om te kijken hoever we op dit moment staan!

Hans & Marlous over Spyke:

Spyke is onze lieve, schrandere Flat, met een hoog knuffelgehalte, die graag bij ons in de buurt verblijft. We beleven veel plezier aan Spyke, hij heeft de wil om te pleasen al blijft het een uitdaging dit alles in goede banen te leiden en het vraagt veel geduld maar met kleine stapjes maken we progressie en dat is schitterend om mee te maken. (met dank aan de begeleiding van de fokmevrouw en anderen!) We hebben een geweldige Flat en zijn er trots op!

Birgitte over Lotte:

Lotte is echt een eigenheimer. Ze is in huis vrij rustig en eist weinig aandacht – kroelt het liefst de hele avond bij de man op de bank. Ze heeft een hele sterke interesse in mannen en grote honden zoals herders en pitbulls. Ze vindt het erg leuk en pakt ook iedereen in – een beste klus om haar sociale enthousiasme te geleiden. In het werk is ze super snel, een doorzetter en heel pienter. Net als haar moeder – alleen iets beter in het doseren. Ze leert heel snel en is niet voor 1 gat te vangen. Ze houdt van actie en niet zo van de kleine saaie dingen hoewel ze zich veel makkelijker kan overgeven dan moeders. Super gefocust op de omgeving en minder op mij. Niet de gemakkelijkste hond om op te leiden maar wel heel gaaf om haar te zien groeien – we zijn heel blij met onze lieve snelle dame op puntschoentjes (refererend aan haar mooie damespootjes), die steeds meer ontdekt dat samen ook leuk kan zijn. Niet dat ze dat nodig heeft want ze regelt alles prima zelf.

Frans over Jason:

Ja wat zal ik over dit draakje schrijven. In huis is het een schatje, kroelkont etc! Maar gaat de deur open en wordt de buitenlucht geroken dan veranderd dit schatje in een wervel wind van ongekende proporties waar ik mijn handen aan vol heb. Al mijn eerder verworven competenties kunnen overboord en bij dit hondje moeten dingen opnieuw worden uitgevonden, herontdekt en ontgonnen worden. Toch gaat het goed komen en ik ben ervan overtuigd wanneer dit super getalenteerde hondje de tijd krijgt hij ons allen versteld zal laten staan. Mijn draakje, cookies je bent een kanjer!

Marijke over Mr. Jones:

Vol energie, enthousiasme en vrolijkheid stapt (cq. galoppeert) Jones met geheven kwispelende staart door het Groninger landschap. Zelfverzekerd in bekend gebied en met enige terughoudend- en voorzichtigheid in nieuwe situaties. Jones’ grootste passie: sloten, plassen, poelen en ballen. Een duik nemen is onweerstaanbaar, een bal + nog een bal of stok = ultiem.In huis: corrigeert hij subtiel de kat als deze aan de bank wil krabben, smeekt mij met starende blik om ook op de bank te zitten, is erg aanhankelijk en wijkt niet van mijn zijde. Alhoewel, momenteel een echte puber … duw ik ‘m weg: komt hij strak tegen mij aan, trek ik ‘m naar me toe: neemt hij afstand, meent hij dat we naar huis gaan, loopt hij tien meter achter mij.Samengevat: Me and mr Jones, we got a thing going on 😍

Laurine over Fien:

Een lieve sociale charmante humorvolle eigenwijze dame die dol is op apporteren, strand en water, rollen op welk grasveld dan ook. Stopt met lopen en gaat zitten omdat ze links af wil en niet rechtdoor omdat ze dat bedacht heeft. Haar kop wegdraait van een voorgehouden snack omdat ze een andere wil. Van dominante honden moet ze niets hebben en wat hebben we samen veel plezier in huis, tijdens wandelen en in een training. Wat zijn wij blij met jou!

Lieuwe over Gurbe:


Gurbe is alles wat je wilt als je bewust voor een flatcoat kiest: vrolijk, intelligent, geeft vaak aan dingen een eigen twist die je niet ziet aankomen. Familiehond heeft een eigen wil zonder vervelend te zijn. Heeft zn eerste ganzen al geapporteerd.

Klaas over Bruce:

Heel sociaal lief slim heel veel doorzettingsvermogen en harde werker snel en vreselijk ondeugend dus een heerlijke fijne Flat.

(Ondertussen weet ik van Klaas dat Bruce op jacht bijna alles heeft geapporteerd wat een hond kan apporteren)

Josine over Line:

Line is onze kleine prinses. Ze houdt er van om samen te zijn, samen wat te doen of samen ergens heen te gaan. Ze is sociaal, ondeugend en grappig. Line houdt erg van aandacht en knuffelen. Ze heeft een gevoelig kantje en is soms wat afwachtend, ze denkt eerst voordat ze doet. Ze heeft een goede neus, die ze in de training graag gebruikt.

Ivo over Victor:

Voordat Victor in mijn leven kwam hoopte ik dat mijn 2e hond een stuk beweeglijker en sneller zou zijn dan Hank (mijn 1e) en dat hij veel passie voor het spel zou hebben. Daarnaast is het natuurlijk fijn wanneer het geen dominante rue zou zijn.
Victor voldoet hier ruimschoots aan en daarbij leert hij super snel dus dat heeft Birgitte perfect gematched! Thanks Birgitte!
Een week geleden heeft Vic zijn eerste C gehaald en we hopen dit jaar nog meer wedstrijden te lopen.
Tot nog toe gaat alles super goed en ik ben erg trots op mijn klein mannetje!

%d bloggers like this: